2012. július 21., szombat

6 szépségápolási bűn, amit ideje lenne elfelejteni...

Korábban már született egy cikk a leggyakoribb smink bakikról, ezt ITT tekinthetitek meg, most sorra vettem azokat a szépségápolásban elkövetett hibákat, amiket a mai napig nagyon sok nő erőltet, de már ideje lenne ha észrevennék magukat...

1. Agyon szoliztatott/napoztatott arc és test

A barna bőr az egészség jele, tartják sokan. Ezzel én is egyetértek, de még úgy is, mint szolárium szalon tulajdonos, azt mondom, ne essetek túlzásba! A szénné égetett, természetellenes barna bőrről senkinek sem az egészség, hanem a bőrrák fog eszébe jutni. Arról nem is beszélve, mikor egy 35-nek kinéző, szétaszott fejű lányról kiderül, hogy csak 19 és "szeret napozni".

Donatella Versace


Mi a megoldás? Ha napra mész mindig használj fényyvédőt, emellett is lehet szerezni egy enyhe, még természetes színt, anélkül, hogy leégnél. Ha szoláriumozol, csak EU-s szabványoknak megfelelő csövekkel felszerelt gépbe menj, 15-20 percre két hetente egyszer. Az a jó ezekben a gépekben, hogy nem éget le 9 perc alatt, mint a régiek, aztán pár nap "barnaság" után mehetsz újra, hanem mélyről barnít, és teljesen természetesen, mintha napoznál, szinte káros sugarak nélkül.

2. Színes kontaktlencse

A szem a lélek tükre. Ez annyira igaz, hogy én nem is értem, hogy képes valaki arra, hogy természetellenes színűre változtassa a sajátját! Én valamikor 10 éve próbáltam ki egy kék lencsét (akkor tájt jöhettek forgalomba és még nagyon drága is volt) de rögtön láttam, hogy ez nem nekem való, nem elég, hogy messziről látszik, hogy nem igazi, nagyon keveseknek áll jól. Sokan mégis erőltetik, ezzel természetellenes tekintetet varázsolva maguknak. És még el is hiszik, hogy jól áll nekik.

Nem hazudok, ez egy PROMÓKÉP! 

Mi a megoldás? Barátkozz meg a saját szemszíneddel, és ha már minden más mű rajtad, legalább ezt az egyet hagyd meg igazinak...

3. Természetellenes póthaj

A póthaj az egyik legjobb találmány a világon-szerintem. Az olyanoknak-mint én is-akiknek nem nő a saját hajuk, genetikailag, vagy más oknál (szőkítés, vasalás, stb) fogva, esetleg egy betegség következtében veszítették el a hajukat, egy igazi áldás, hogy van megoldás, és derékig érő tincseket varázsolhatunk néhány óra alatt.
Azonban a könnyen elérhető póthajak világában már mindenki úgy akar kinézni, mint aki megteheti, hogy póthajat csináltasson, és így születnek a sufnimunkák, amikor műanyag vackokat varrnak fel a lányok egymás fejére, ami aztán se összevágva, se összefestve nincs, tartás nélkül, és úgy, hogy pontosan meg tudnád húzni a vonalát a saját hajának, és ha ez nem volna elég, még a műhaj anyagában is eltér a sajátjától: hogy képes valaki full göndör hajat felvarratni a saját szögegyenes hajához?!
Ha a technikai problémáktól még el is tekintek, akkor is ott van a szín kérdés. Mikor egy fekete hajba szőke tincseket tesznek, vagy éppen szőkébe feketét?! Igen, vagy 10 éve Xtina divatba hozta, és a mai napig ő az egyetlen, aki megengedhette ezt akkor magának, sokan még mindig azt élik, hogy jól néznek ki így! Hello, nem 2002-t írunk!

Sose fogom megérteni, miért nem tudott volna élni a 8 tincs szőke nélkül.  A kesztyű? Erre majd a következő postban kitérek...
Ezt egy "szakember" készítette... Bele se kezdek. 


Mi a megoldás? Ha nagyon szeretnél hosszú hajat, de nem nő a sajátod, gyújts össze annyi pénzt, hogy tudj venni egy jó minőségű hajat. Ne elégedj meg a netről rendelt ázsiai/műanyag utánzatokkal, mert bár rövid távon olcsóbb megoldásnak tűnik, hosszútávon nem éri meg, ugyanis ezen hajak élettartama alig pár hónap, és ezidő alatt is borzalmasan néznek ki, arról nem is beszélve, hogy a saját hajad is tönkremegy tőle. Ami pedig a szín kérdést illeti, igyekezz a saját hajadhoz passzoló színű póthajat választani (nyilván egy profi fodrász kezei között erről nem neked kell gondoskodni) ha mindenképpen ragaszkodsz a "melírozott" hatáshoz, soha, soha soha ne tegyél egymás mellé két teljesen elütő színt, hiszen az volna a lényege, hogy természetes legyen, és ne mondhassa meg minden ember, akivel találkozol, hogy póthajad van, méghozzá az igénytelenebb fajtából. És kérlek, ha csomóztatod a hajad, legyen annyi eszed, hogy a fejed tetején takaróhajat hagysz, hogy ne lehessen látni a gumókat...

4. Sminktetoválás

Személy szerint rosszul vagyok attól, ha valakin sminktetoválást látok! Teszem hozzá gyorsan, ezt is lehet ügyesen, igényesen csinálni, és viselni is. Ha viszont ránézek valakire, és rögtön megmondom, hogy ennek ki van tetoválva ez-az-amaz az arcán, akkor az már nem jó munka! Az ilyen nőkről mindig az jut eszembe, hogy úgy néznek ki, mint a bohócok, és hogy szegénykék biztos annyira csúnyák voltak smink nélkül, hogy nem merték vállalni az arcukat, ezért inkább magukra tetováltatták, hogy ha reggel felébrednek a pasijuk mellett, ne ijedjen meg szegény annyira. Bár, ha én pasi lennék, inkább egy transzivá tetovált fejű nőtől ijednék meg, mintsem egy smink nélküli, természetes, hamvas pofitól... Az ilyen nőknek nem jut eszükbe, hogy a legtöbb férfi még a túl erős sminket se szereti a nőkön, nemhogy az olyat, akire rá van varrva?! 

Ha a smink tetoválásnak létezik legalja, akkor az ez. A száj KÖRÜL van tetoválva, mintha az vastagabb lenne, a Cupídó-ív nevetségesre formálva. Sötét kontúrral, természetesen! 
Tetovált szemöldök, szemkontúr (színes lencse ofkorsz-a személyiségi jogokra való tekintettel kissé elmostam a képet ami egyébként egy kék kontaktlencsétől vörösen izzó szemet takar) félig kihullot műszempilla (esetleg szarul kifestett? nem tudok dönteni) ez már szóra sem érdemes, az azonban mindenképpen az, hogy a fejemet verném a falba, ha így néznék ki. 


Mi a megoldás? Fogadd el magad, smink nélkül is! Ha már úgy érzed, olyan vállalhatatlan a fejed smink nélkül, hogy muszáj magadra tetováltatnod, mintha mindig ki lennél festve (wááááááh) legalább olyan szakembert keress, aki ért hozzá, és igényesen meg tudja neked csinálni. És az sem árt, ha csinálsz vele valamit, ha már zöld színű a feketére tetovált szemöldököd... ja meg persze az se hátrány, ha ezen művelet után nem fogod elhinni, hogy neked fekete szemöldökkel is jól fog állni a szőke haj.


5. Hegyes műköröm

Nem is tudom mikor, olyan 6-7 éve jött divatba a hegyes műköröm? Akkoriban egy nagyon cuki műkörmöshöz jártam, aki soha egyik vendégén sem élhette ki a tudását, én voltam az egyetlen, aki hagyta, hogy a legújabb trendeket kipróbálja rajta. Természetesen a hegyes műköröm is fent volt a repertoárján, akkoriban nagyon megszerettem, mert senkinek se volt, így elég egyedi dolognak számított, és az emberek a csodájára jártak! :D Aztán annyira hozzászoktam, hogy még hosszú évekig ugyanezt a fazont preferáltam, a kocka körmös korszak nálam nagyon rövid életű volt. Már több, mint másfél éve nincs műkörmöm, és bár már akkor is sokan mondták, hogy a hegyes műköröm már ciki, én még kitartottam, így utólag már sajnálom, hogy nem szedettem le hamarabb. :)Mi a megoldás? Nem mondom, hogy szedesd le a körmöd, mert tényleg nagyon sok szép és igényes műköröm van, de a hegyeset ideje lenne már elfelejteni. Egyébként meg én sokkal jobban élvezem, hogy akár naponta más színekben pompázik a kezem, sokkal izgalmasabb és attól se kell félni, hogy ha egy letörik, hogy fog kinézni az ember. :))

6. Műszempilla

Bizony, ismét egy olyan hibát veszek sorra, amit magam is elkövettem. Nekem nagyjából fél évig volt 3D-s műszempillahosszabbításom, és sose találnátok ki, mi maradt a végén?! Hát igen, a nagy büdös semmi. Egy szál szempillám nem volt az utolsó alkalommal, akkor úgy döntöttem, elég, nem hosszabbíttatom többet. (Mielőtt bárki azt hinné, hogy valami gagyi helyen csináltattam, nem, kozmetikus mester csinálta, nagy tapasztalattal, előtte voltam egy másik nőnél, aki iszonyú gagyin tette fel, pár nap alatt kihullott a pillák fele, szóval akinél végül maradtam, ő tényleg jó volt.) Az a néhány szálacska, ami megmaradt pont arra volt elég, hogy úgy nézzek ki, mint egy beteg, és sűrűn kenegettem őket ricinus olajjal és több, mint 1 hónapba telt, mire teljesen visszanőttek a pilláim. Azóta azt mondom, soha többet tartós műszempilla! Nem elég, hogy nem lehet tőle kényelmesen sminkelni, aludni sem, hiszen mindig beleakad a párnába a pilla, ettől eltörik, kócos lesz, és a legrosszabb, hogy 2 hetente kell töltetni járni, mert 2-3 hét után már vállalhatatlanul néztek ki, és ez a kis művelet alkalmanként minimum 2-3 órát vett el az életemből, teljes pillacserénél még többet! (Mivel szálanként kell le-feltenni a pillákat, nagyon lassú, precíz munkát igényel, ahol gyorsabban megcsinálják, az nem jó munka!)

Természetesen egy olyan képet se találtam, ami folyamatos viselés-csináltatás után hónapokkal mutatja meg, milyenek lesznek a pillák. Mikor megcsináltatod, még valóban gyönyörű...  De biztos vagyok benne: sokan láttunk már félig kihullot, igénytelen műszempillákat...
Mi a megoldás? Ha a mindennapi spirálozás nem a te asztalod, még mindig jobb, ha befesteted a pilláidat, ettől hangsúlyosabbak lesznek a szemeid, és ha csak átlátszó pillazselével átfésülöd őket, annyi is elég lesz.


A Facebook oldalamon nagyon jókat írtatok arra a kérdésre, titeket mi zavar, írjátok meg ha még valami kimaradt itt kommentben, illetve holnap jövök a következő hasonló témájú posttal, amiben a legnagyobb divatbakikat fogom sorravenni...


Téged milyen szépségápolási bűn akaszt ki a legjobban? Követted már el valamelyiket? 

37 megjegyzés:

 1. Pont ma gondolkoztam rajta, hogy kipróbálnék egy színes kontaklencsét, hogy hogy is állna...:)
  Meg szerintem nagyon megtudja változtatni egy szemszín az embert és az arcát, van egy youtube beauty guru csaj és barna a szeme, de kék lencséje van, nagyon durva, bár kék szemmel jobban néz ki, bár lehet csak azt szoktam meg tőle :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pon ez vele a "baj" hogy annyira megváltoztatja az ember arcát, mintha nem is lenne önmaga! Én is szeretnék cuki szőke kék szemű lány lenni, de nem annak születtem, akkor miért erőltessem? :)) Szerintem a szem az, amin kár ilyen szinten változtatni, én sok lencsés lányt láttam már közelről is, lehet, hogy egy videóban nem tűnik fel, de élőben igen és elég kiábrándító. :/

   Törlés
  2. Nekem eredetileg világoskék szemem van, annyira világoskék, hogy sokszor azt hiszik, hogy színes kontaktlencsét hordok. :( A buszon is sokan meg szokták bámulni a szemem. :D
   Mivel rossz a szemem (-3.75) tényleg hordok kontaktlencsét, de sima átlátszót, nem pedig színeset. :D
   Ennek ellenére a középsuliban az egyik o.társam 4 év után jött rá hogy az valóban az én szemszínem és nem a kontaktlencsém ilyen színű >.<

   Törlés
  3. Barna szemet nem is lehet szépen kékké varázsolni mivel elegendő helyet kell hagyni annak, hogy a pupilla táguljon, ezért pl nappal amikor kicsi a pupilla ki fog lógni a kék alól a barna és nem szép. Vannak olyanok viszont amivel ha nagyon akarod kiemelheted a saját szemszíned, de ezeket teljesen felesleges hordani akkor, ha nincs baja a szemednek.

   Törlés
  4. Én is kontaktlencsét hordok és kb. egy éve, mikor legelőször rendeltem meg az első párat( ami természetesen hagyományos volt) akkor a hihetetlenül aranyos szemészem profiként, szakemberként állította, hogy színezett kontaktlencsét még az ellenségének sem kívánna!Ugyanis nem csak természetellenes, de a szemet is nagyon bántja, így a mindennapi viselete elviselhetetlen. Bár nekem alapból ritka tiszta, zöld szemem van, így eszembe sem jutott ilyesmi, de azért eléggé elgondolkoztatott :)

   Törlés
 2. Igazán megszívlelendő dolgokat gyűjtöttél össze! A 3D-s műszempilla hibájába én is beleestem, most kezd újra regenerálódni a szempillám...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ricinusolajat ajánlom jó szívvel, nekem az sokat segített! :)

   Törlés
 3. Hát ez nagyon jó volt. Még mindig imádom a stílusod. Legjobban a sminktetoválós rész tetszett. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abba tudtam a legjobban beleadni az indulatokat, mert az irritál a legjobban! :D

   Törlés
 4. Azt hittem, a hajhosszabbítós dolgon fogsz legjobban kiakadni:D
  Én a sminktetoválásokból egyedül a szemöldököt tudom megérteni többé-kevésbé, mert elképzelhető, hogy valakinek van 5 szál szőke szemöldöke, és nincs kedve naponta rajzolgatni, a többinek szerintem létjogosultsága sincs:D
  Színes kontaktlencséből én sem láttam még olyat, ami közelről nézve, vagy fotón ne látszott volna, hogy nem saját, mert valahogy átüt az alsó, eredeti szín.:\
  A 3D műszempillával nincs saját élményem, de sztem az egyik legrosszabb az benne, hogy a műszempilla eléggé olyan dolog, amihez megfelelő alkalom/öltözet stb. kell, és a sima hétköznapi outfitekhez rohadtul nem megy, sőt, inkább már a nevetséges kategória lesz, főleg ha az illető hétköznap inkább sportos. A kedvencem az, amikor még köveket is raknak oldalra, az aztán igenjól tud mutatni.:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A sminktetoválással kapcsolatban egyetértek, néha tényleg szükség van rá, de én még nem láttam olyat, és tényleg nem, amikor igényesen lett volna megcsinálva. Az összes ilyen mű szemöldök túl vékony, vagy túl vastag, formátlan, túlságosan behozzák az orrhoz, vagy éppen a szem külső sarkánál nem találják el, hol kéne végetérnie. Szóval elég sok a hibalehetőség! :D

   A szempillával kapcsolatban nem értek egyet én ha sportosan öltözöm fel, akkor sem tartom túlzásnak, ha sminkelek egy kicsit és ebbe a szempillaspirál is beletartozik (mondjuk egy laza smink bb krém kis bronzosító, spirál meg mondjuk szájfény) és egy szépen elkészített 3d-s pilla olyan, mintha az ember sajátja lenne kispirálozva. :) Persze az olyan műpillák, amik túl hosszúak, túl sok látványban, az valóban nem megy mindenhez, mint ahogy a kövecskék sem..

   Törlés
  2. Igen, amit írsz, hogy olyan a szempilla, mintha a sajátja lenne, azzal nincs baj, de valahogy a 3D-s szempillák a lelki szemeim előtt mindig ezek a kövecskés dolgok, és valahogy számomra ez túl sok.:)

   Törlés
 5. Sminktetoválás amiben részem volt, de egészen finom munka volt, a legjobb sminktetováló késztette, jó ízléssel és nagyon nagy tapasztalat birtokában.
  Természetesen vannak elrettentő munkák is :)

  Ami megdöbbent a mértéktelen szolizás és a szilikonmellek, mikor valaki a saját testét és egészségét viszi vásárra. De lehet csak én vagyok maradi a témát illetően.
  Nem akarok megbántani senkit mindenki azt csináltat magával ami szíve vágya.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A szilikonmellekkel kapcsolatban muszáj hangsúlyoznom, hogy nem mindenki elmebeteg, hogy akkora lufikat csináltasson, mint a feje, lehet azt normálisan is csinálni, és nem két-három alkalommal a kés alá feküdni, hogy az "áhított méretet" elérjék. Sok olyan lánynak is szilikonmelle van, akiről meg se mondanád, mert annyira természetesnek néz ki, nem csak a túlzások alapján kell ítélkezni.

   Törlés
  2. Megjegyezném, ma már a szilikonmell sem "divat" és a tiédről is kilométerekről ordít, hogy szilikon, csak szólok :)

   Törlés
  3. Én is ezt akartam írni...

   Törlés
 6. Nekem annyira béna, vállalhatatlan, jellegtelen az arcom ha nincs megrajzolva a szemöldököm, hogy ez az egyetlen sminkművelet reggelente, amit akkor is kénytelen vagyok csinálni ha csak a boltba ugrok le. Ezért mostanság nagyon fontolgatom a száles tetoválást. Ha az ember nem borotválja le alatta a sajátját és illik a hajszínéhez, arcbőréhez, nem rendellenes az íve, szerintem lehet szép. Legalábbis nagyon remélem mert annyira unom hogy reggelente ezzel kell szórakoznom hogy úgy nézzek ki mint egy ember...:) Ha tud valaki jó helyet egyébként Pesten nagyon szívesen várom a javaslatokat:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is így voltam vele, és kerestem is jó tetoválót/kozmetikust, aki meg tudná szépre csinálni, persze csak a neten, de a munkáik alapján egyik se győzött meg, úgyhogy én inkább rászánom azt a napi 30mp-et hogy kicsit megrajzoljam ceruzával. :) És én ricinussal kenegettem, úgyhogy már egész vállalható a szemöldököm, szóval van más megoldás is, nem csak a tetoválás. :)

   Törlés
 7. Szerintetek a saját szemünkkel megegyező színű lencse is nagyon természetellenes? Mármint kicsit élénkebb árnyalatra gondolok. Szemüveges vagyok, tervezem a lencsét, aztán gondoltam, kipróbálok a kék szememen valami szebb kéket. De nem tudom még :)
  A 3d pillákkal meg úgy vagyok, hogy ez is lehet genetika, betegség kérdése, anyukámnak sincs saját pillája, talán 3 szál. És nagyon szép neki, 2 hét alatt le sem strapálja annyira, hogy a töltésig ne lenne szép.
  A sminktetoválás pedig lehet szép, ha igényes és szolid, karban tartott (tehát nem kopott).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pont lejjebb irtam, a kek szem a nyero ilyen szempontbol. Amugy nem kell filoznod, bemesz optikaba, es ingyen kiprobalhatsz szineket. Ha nem tetszik, nem veszed meg es kesz :)
   Elso korben dioptria nelkulit fognak adni, aztan ha bejon, rendelhetsz belole dioptriasat is. Tartos hordasra viszont en nem javasolnam a szines lencset, csak ha valami csoda folytan nem magas viztartalmu, hanem szilikon hidrogel (amikor legutobb neztem, akkor nem volt meg ilyen az Ofotertben).

   Törlés
 8. Egyetértek mindegyikkel. Az agyonszolizott bőr nagyon nem szép, nem tudom miért hiszik azt annyian... arról meg már ne is beszéljünk milyen egészségtelen. De hidd el, nem az ilyenek fognak előbb bőrrákot kapni... :/

  Hegyes műköröm, na ez az amit én soha nem tartottam szépnek, de mindenkinek más az ízlése.
  Elég sokszor találkozom vele az utcán és rossz nézni a viselőjét, mert annyira suta szinte mind, semmit sem tud rendesen megfogni vele. Nekem a szögletes körmeimmel soha nem volt ilyen gondom.

  Műszempilla: Nekem van itthon, de csak kis olcsó soros és csak a hobbimhoz tartogatom (cosplay) hétköznap tuti nem raknám fel. ^^"

  Színes kontaktlencse: én mondjuk pont most rendeltem magamnak, de ez is csak a hobbimhoz kell, nem hiszem, hogy nagyon hordanám máskülönben. Max ha valami olyan buli van...
  De szerintem ma már lehet nagyon szépeket is kapni ami nem olyan kirívó és jól áll. Úgyhogy nekem ez nem olyan nagy bűn, persze az olyanok annyira nem tetszenek ami ilyen csillag, meg mittudomén milyen mintájúak. :/

  VálaszTörlés
 9. A hegyes műkörömtől nekem is borsózik a hátam.. :D

  VálaszTörlés
 10. Koszonet a muszempillas reszert, epp a hetre terveztem h elmegyek es kiprobalom :) Az enyem eleg hosszu, csak szoke a vege, es utalom h ha nincs kispiralozva, alig latszik. Ha meg csak befestve van, valahogy nincs tartasa, ezt nem tudom jobban megfogalmazni. Viszont annyit nem er a dolog h kihulljanak!
  Kontaktlencse: szerintem baromi igazsagtalan modon csak vilagoskek szemueknek all jol, viszont nekik egesz kozelrol is termeszetes hatast kelt. Olyan lany lattam pl, aki vilagoskekrol zoldre valtoztatta, beszelgetes kozben is csak annyi tunt fel h lencseje van, meg hogy tudtam h kek amugy a szeme :)
  Viszont a legtobb ember az pont sotetebbol szeretne keket-zoldet-mogyoroszint, fenetudja milyet, na nekik tenyleg sose lesz szep (proven). Nekem sotetzold szemre egyedul a sotetszurke volt termeszetes, de sajnos Mo-on azt sem kapni nekem megfelelo gorbuletben, dioptriaval...

  VálaszTörlés
 11. Ezek közül egyiket sem csináltatnám meg magamon. Pedig van olyan, amin rengeteget gondolkodtam már. Nagyon világos bőröm van, de a napozást utálom, sokat töröm a fejem a szolin, de eddig nem adtam be a derekam. Póthaj tényleg lehet valakinek jó találmány, de nagyon kevés az igényesen elkészített. Műkörmön is sokat gondolkodom az elmúlt hetekben, mert a körmöm mindig is szörnyen töredező volt, de most teljesen rövid. De ha csináltatnék, akkor is csak valami kis szolid, természetesnek tűnő forma lenne. A sminktetoválásról egyszer áradozott egy ismerősöm, de körülbelül ugyanolyan indokokat tudnék mondani ellene mint te.

  VálaszTörlés
 12. Nekem egyszer egy nagyon "kreatív" barátnőm poénból beadta a többieknek, hogy nekem tetováltatva van a szájkontúrom. Mikor megjegyezték, hogy kicsit, de alig látszik, elég rosszul esett már a feltételezés is, hogy én ilyet csináltatnék. Szerintem a felsoroltak közül ez az, ami a legrondább tud lenni. -Az összevissza szolizott bőr után-. Bár én is szolizok, igyekszem mindig Euro3-mas csővel felszerelt helyre menni. Bár a heti max. 15 perc nem sok akármelyikbe megy az ember. Nekem meg kell, mert annyira de annyira fehér a bőröm, hogy muszáj. Kontaktlencsét színezve szerintem csak buliba max., poénból, ha egyáltalán felvennék. Szerintem a szem színe annyira nem határozza meg az ember külsejét. Én pl. nem is tudnám megmondani a szeme színét emlékezetből nagyon sok embernek. Itt is vissza kellett néznem, Timi, hogy a Tiédet megnézzem...:)
  A műköröm, a műszempilla, a hajhosszabbítás viszont indokolt esetben nagyon sokat számíthat, de persze ezt is igényesen és mértékkel kell viselni.

  VálaszTörlés
 13. Lányok, nem tudnátok ajánlani véletlenül valakit Budapesten tartós szempillafestésre? Az én kozmetikusom pont most ment el szülni... :)

  VálaszTörlés
 14. Párszor már eljátszottam a 3D szempilla gondolatával, de most végérvényesen lebeszéltél róla.
  A fő ellenérvem az a röpke 2-3 óra kéthetente (a műkörmöm is azért szedettem le, mert egyszerűen nem jutottam el töltetni és én is úgy vagyok, mint te, azóta iszonyúan élvezem a lakkozást).
  Szóval sok idő, de hogy a végén nem is marad a saját pillámból???
  Hát kösz, azt hiszem, nem kérek belőle...

  Amúgy klassz a poszt, egyetértek mindegyik ponttal, pedig nekem ki van tetoválva a szemöldököm, mert eredetileg túl rövid és a formája sem volt az igazi. Profival csináltattam és nem estünk túlzásba....fel sem tűnik az embereknek, hogy ki van tetoválva. Szóval lehet ezt okosan is...

  VálaszTörlés
 15. Amikor kiskoromban először hallottam a sminktetoválásról, azt hittem a tetoválás csak valami megtévesztő elnevezés, és mégis lemosható az a smink. Csak pár év után volt az agyam képes felfogni, hogy páran tűt kérnek a szemük környékére. Még mindig elég értelmetlennek tartom a dolgot :)

  VálaszTörlés
 16. nagyon jó poszt! Egyet is értek vele. :)
  Évfolyamunkon volt egy csaj, aki folyton szolizott... persze, neki jól áll a barna, de ez már túlzás volt! :S Aztán ballagás napján mindenki ledöbbent, hogy mennyire rondán néz ki a székely ruhában, már tényleg természetellenesen kivirított a barna feje a ruhától...és nem passzolt...:S
  Amúgy mindegyik kép elrettentő, de a legelsőtől egyenesen frászt kapok...hogy lehet valaki ilyesmire képes? :/

  VálaszTörlés
 17. Ezek körül az elsőt én is elkövettem :-S
  De már leszokóban vagyok és hetek óta tiszta :-)
  Ha az ember lánya utálja hullafehér bőrét és amikor elkezd szolizni és mindenki dícséri, hogy de szép barna a bőre, akkor könnyen túlzásokba esik. No persze nem annyira, mint a képen látható "hölgyemény" de magamhoz képest túl barna voltam, ráadásul megjelentek a pigmentfoltok, így most csak nagyon-nagyon ritkán járok szoliba és próbálom a természetességet hangsúlyozni - mert tényleg nem szeretnék az első képre hasonlítani

  VálaszTörlés
 18. Pont valamelyik nap láttam egy képet, amin nagyon csúnya, elhasználódott műszempillák voltak (http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/551780_454433977902206_1794369787_n.jpg). Ez tényleg szörnyen néz ki, de láttam olyan több hetes 3D pillákat, amik teljesen úgy néztek ki, mint felrakás után. Donatella meg úgy néz ki, mint egy szottyos bőrszatyor..fujj.

  VálaszTörlés
 19. Nekem szemkontur tetkóm van 3 eve,életem egyik legjobb döntése volt.

  VálaszTörlés
 20. fúúj Donatella hogy néz ki?? :/

  VálaszTörlés
 21. Nagyjából egyetértek mindennel, bár a színes/mintás kontaktlencse sztem jól tud kinézni, ha alapjáraton extrém az emberkének a stílusa, és tényleg a stílusához passzol a színe.
  Nálam, ami még ne tedd kategória, az a kontár vagy a túlzásba vitt plasztikai sebészet (nagyon hülyén és természetellenesen álló szilikonmellek, lufira fújt száj) és a túlzásba vitt botox, amitől az ember mosolyogni sem tud, és úgy néz ki, mint egy kőszobor.

  VálaszTörlés
 22. A sminktetoválást szemöldöknél én is elkövettem 10 évvel ezelőtt, igaz már régen megbántam, de nem lehet rajta változtatni (utána érdeklődtem nem lehet teljesen eltüntetni).
  Barna szemem van és régen szemüveges/kontaktlencsés voltam. Amikor bejött divatba a színes lencse én is kipróbáltam az optikába. Mindig kék szemet szerettem volna így kézenfekvő volt, hogy azt teszek be. Lila lett a szemem, könnyesre röhögtük magunkat rajta, hogy olyan vagyok mint egy UFO.
  3D szempillát 1 évig viseltem, most hagytam el, de csak azért, hogy szoktassam magam a gondolathoz és a látványhoz, hiszen ha megszületik a 2. gyermek akkor nem lesz időm eljárni töltetni. Hiányzik, én nagyon szerettem és soha nem volt sem sminkelős sem pedig egyéb problémám vele, pedig én aztán gyűröm a párnát a fejem alá rendesen. Ha szépen van feltéve és nem esik az ember a mérettel túlzásba akkor nagyon szép. Nekem utána 2 hét alatt rendbe jött a sajátom, ja és 2 hetente 1 órát vett igénybe a töltés vagy még attól is kevesebbet, attól függően, hogy mennyi hullott ki.

  VálaszTörlés
 23. A post nagy részével egyetértek, a túlzott barnulás sosem fenyegetett, mivel nem napozok, és szoliba se járok. Színes kontaktlencsét max gondolatban szerettem volna, 3d-s műszempillára nincs szükségem, szép hosszúak a sajátjaim is, a sminktetoválásban meg pont az nem jön be, hogy az ottmarad. Én szeretem a változatosságot, ráadásul nem szívesen engednék tűt a szemem közelébe se.
  Egyedül a műkörmös résszel nem tudok egyetérteni, mivel ebből élek...:D

  VálaszTörlés
 24. Szia! Többnyire egyetértek veled,de úgy gondolom mindent lehet igényesen,és sufnituning módon csinálni. Színes kontaklencsém van,alapjába véve is zöld a szemem,így csak egy szemszín élénkítőt hordok,ami inkább különleges mint mű. Sokan jönnek,oda kérdezik,hogy igazi-e,mert nagyon szép. Persze a barna szemre rakjunk kéket dologgal én sem értek egyet,mert az inkább bizarr színt fog eredményezni,de a szemszín élénkítők nagyon szépek tudnak lenni. Sminktetoválásom is van,és képzeld nem azért,mert olyan ronda vagyok,hogy reggel nem tudom vállalni magam:) Szempillasűrítést csináltattam,ami egy nagyon vékony vonal a felső pillák tövében (nem tus vonal szerű) amitől sokkal sűrűbbnek tűnnek a pilláim,és alapból ad egy nem természetellenes keretet a szemeknek. Nekem sokat jelent reggelnte,hogy feldobok egy bbkrémet, pirosítót, szájfényt és indulhatok is,nem kell kihúzogatnom a szememet,ha normálisan akarok kinézni. És ha itt tartunk,ami szerintem sokkal gázabb,amikor felragad valakinek a fekete kontúrja a szemhéjára.... 3D szempillám is régóta van,félévente szoktam pihentetni,és érdekes,mikor pihentetem,akkor sem 3 szál pillám marad,ahogy te is írtad. Nem olcsó helyen csináltatom én sem, és nem kóklernél, de nekem semmi bajom vele,és az enyém 4 hétig mindig szép,nem kell 2 hetente mennem. Sajnálom hogy rossz tapasztalataid voltak ezekkel,de nem kellene mindentől ilyen kategórikusan elzárkóznod és mindenről kikiáltanod,hogy gáz,szar,és divatjamúlt,mindent lehet igényesen és szépen csinálni.

  VálaszTörlés